Soolased pätsikesed tilli ja feta juustuga

See on üks lihtne retsept ja minu lastele meeldib väga. Isegi poiss, kes ei armasta juustu, sööb kuna pole täpselt näha, et sees on juust. Lihtne taigen, mida ei ole vaja lahti rullida jne. Ja tavaliselt on need ained kodus ka kõik olemas. Kui värsket tilli ei ole siis sobib ka kuivatatud.

4 klaasi jahu (1 klaas=250 ml)pirukas

1 pakk (15 g) küpsetuspulbrit

0,5 tl soola

kimp tilli

1 klaas piima

2 spl veiniäädikat (teeb taigna krõbedaks)

1 klaas õli

150 g feta juustu (väikseks murendada)

1 muna

Kaunistuseks: türgi mustköömet (ingl. keeles:  nigella) või seesami seemneid, 1 munakollane

Kuumuta ahi 180° C. Kalla jahu kaussi. Lisa hakitud till, küpsetuspulber ning sool. Tee keskele süvend kuhu lisa nüüd äädikas, muna, õli ja piim ning sega natuke, lisa nüüd murendatud feta juust ja jätka segamist kätega kuni kõik on pehme ühtlane mass.

Vormi peopesas ca muna suurused pallikesed. Pane küpsetupaberiga kaetud ahjuplaadile, määri munakollasega pealt ja puista peale köömneid või seesami. Küpsetamiseks aega ei oska täpselt panna, ca 15 min. Iga ahi küpsetab oma moodi. Head proovimist ja head isu! :)

2 thoughts on “Soolased pätsikesed tilli ja feta juustuga

  1. Ikka küpsetuspulber (Baking powder) 🙂 Pärit on see Oktay Usta (türgi k.) retseptikogust. Kes soovib vòib äädika ja piima asemel ka jogurtit kasutada (1 klaas)

Leave a comment